Сайт Партії регіонів » Новини » Ганна Герман: Перемир’я мусить бути. Ми маємо зберегти цілу, соборну, унітарну Україну

21.02.2014, 13:56

Ганна Герман: Перемир’я мусить бути. Ми маємо зберегти цілу, соборну, унітарну Україну

Президент чітко стоїть на позиції миру і бажанні мирного врегулювання ситуації. Це дає великі надії на те, що в Україну повернеться спокій.

На цьому акцентувала увагу народний депутат України, член парламентської фракції ПАРТІЇ РЕГІОНІВ Ганна Герман в ефірі телеканалу «Рада».

«Думаю, що основні події перенесуться на майданчик парламенту, після того, як сьогодні о 12 годині буде підписана угода, над якою працювали лідери депутатських фракцій від опозиції разом з Президентом і представниками зарубіжних країн – міністрами закордонних справ Франції, Польщі і Німеччини», - звернула увагу народний депутат.

«І я дуже хотіла б, щоб в парламенті гарячі рішення приймалися з холодною головою - щоб депутати відкинули образи, незадоволення, намагання вчинити сварки, а працювали та приймали необхідні рішення. Бо кожна бійка може зірвати будь-яке голосування та будь-яке рішення. І кожна провокація може похитнути дуже тендітні напрацювання миру, які треба зберегти. Треба все зробити, щоб ми мали надію, що в Україні не повториться те, свідками чого ми були в минулі дні, коли загинуло дуже багато людей. Жодна влада не вартує крові цих людей», - додала парламентарій.

«Також хочу просити тих, хто підвозить зброю на майдан, - будь-ласка не робіть цього, - наголосила Ганна Герман. – Зброю треба складати з обох боків. Треба прибирати правоохоронців зі зброєю з міста. І треба складати зброю, яка є на майдані… Не буде на майдані зброї, - не буде провокацій, буде надія на мирне врегулювання ситуації. На яких умовах це відбудеться - це вже скаже весь народ, але перемир’я мусить бути. І Україну – цілу, соборну, унітарну, не розчленовану, не федеративну, не із сепаратистськими настроями - треба зберегти. І це все залежить сьогодні від нас. Від тих людей, які повинні відкинути амбіції, образи, і чітко, з холодним розумом приймати необхідні рішення».

«За дні, що минули, найголовніше, чого вдалося досягти – це те, що в оточенні Президента вдалося перемогти силам миру, перемогти сили війни. Це найважливіше чого ми досягли. Президент завжди декларував свій намір і своє бажання до мирного розвитку подій. Але було багато людей, які штовхали його в інший бік. Президент не піддався цим впливам, він чітко стоїть на позиції миру і на бажанні мирного врегулювання ситуації. Це дає нам великі надії і шанс, що в Україну повернеться спокій, яких би відставок він не коштував. Спокій - це основний елемент питання національної безпеки», - додала вона.

Джерело: partyofregions.ua
Переглядів: 28        Опубліковано: 21.02.2014, 13:56
rss
Карта