Сайт Партії регіонів » Новини » ОБСЄ направить на вибори в Україну більше тисячі спостерігачів

8.05.2014, 18:34

ОБСЄ направить на вибори в Україну більше тисячі спостерігачів

Від ОБСЄ на вибори в Україну прибудуть більше тисячі спостерігачів, інші міжнародні організації також відправлять своїх представників.

Про це в четвер, 8 травня, на прес-конференції заявив прес-секретар Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає кореспондент НБН.

«Кількість міжнародних спостерігачів якщо і не буде рекордною, то десь близькою до того, тому що тільки спостерігачів від ОБСЄ буде налічуватися близько тисячі, а крім того, ми маємо цілу низку інших місій. Це Рада Європи, Європейський парламент і парламентські асамблеї різних міжнародних організацій, неурядові організації будуть надсилати свої місії, багато окремих країн будуть надсилати свої місії, тому думаю, що мова піде про тисячі міжнародних спостерігачів на цих виборах», – заявив пан Перебийніс.

Він також зазначив, що такий контроль міжнародних організацій гарантує чесні та відкриті вибори.

«Щоб нам допомогти (в забезпеченні стандартів безпеки – НБН) в Україну прибувають і вже прибули тисячі міжнародних спостерігачів, які будуть спостерігати за виборами у всіх без винятку регіонах України, де ці вибори будуть проходити. Думаю, що належний міжнародний контроль і є гарантією того, щоб Україна могла провести ці вибори відкрито, чесно, прозоро, як і належить демократичній країні», – підкреслив пан Перебийніс.
Переглядів: 26        Опубліковано: 8.05.2014, 18:34
rss
Карта